Semmel popcake

 
Fetisdagen idag och jag passa på att överraska barnen med mini mini semlor dagen till ära. Detta utvecklade sig sedan och blev både semmel popcake och en liten semmelwraps, men kul att göra något nytt och semlorna blev iallafall uppskattade av pappa T här hemma. Barnen däremot... nej jag får nog ta och inse att dom inte tycker om semlor.

Idag testa jag och baka efter ett helt nytt recept jag hitta på nätet som jag inte testat tidigare och wow vad goda dom blev. Jag kan på riktigt säga att dom till och med blev godare än semlor man köper på konditori, så detta receptet ska jag spara och baka efter hedan efter också. Och är någon sugen på receptet som kommer det här: 

Recept för 10st normalstora semlor (den storlek jag gjorde blev det ca 40st)

25g jäst
100g smör
2,5dl mjölk
8dl mjöl
1dl socker
1 ägg
2krm salt
2krm hjortronsalt
1/2msk hela kardemummakärnor

Övrigt: 

1 ägg (pensling)
Grädde
Mandelmassa
Floursocker

GÖR SÅHÄR: Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk i kastrullen när smöret smält. Tillsätt lite av smör/mjölk vättskan över jästen och rör om tills den löst sig. Häll i resten av smör/mjölk vättskan i bunken med jästen och tillsätt alla resterande ingredienser i bunken (spara lite mjöl till utbakning, ca 0,5dl). Knåda ihop degen för hand eller med bakmaskin och låt den jäsa ca 30min.

Sätt ugnen på 200grader. Ta upp degen och knåda den lite och sen är det dags att göra runda fina bollar. Receptet är för ca 10st normal stora semlor men önskar man göra små som jag gjort så gjorde jag varje liten boll på ca 20-22g. Sen är det bara att lägga bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låta den jäsa ännu en gång i ca 10min.

Pensla bullarna med ägg och sätt In i ugnen i ca 8-10 minuter. Ta mandelmassan och tillsätt lite lite mjölk för att få den smidig. Skär av ett lock på varje bulle och ta sedan ett lager mandelmassa, jag gröper ur lite från botten på bullen där jag fyller med mandelmassan. Sen är det bara att spritsa med grädde och sätta på locket igen och sedan dekorera med floursocker ovanpå.


 
 

-byErina, Jag bakar, Recept | |
#1 - - Sofie:

Hur mycket mjöl tar du?

Svar: Jag missade vist att skriva dit mjölet men nu är det ordnat. 8dl tar jag och 0,5dl spar jag till utbakningen.
Erina Tomasson

#2 - - Helena R:

Semlor är så gott!
Wraps testade jag förra året men på pinne får jag testa en annan gång:)

#3 - - Anonym:

Snacka om att härma yayas blogg med detta inlägg - dags att du hittar din egna stil istället för att härma större bloggar? Eller ja, din egna stil är ju att bara publicera ankmun-bilder, rabattkoder på shopping och rätt tråkig inredning...

Svar: För det första så vet jag inte ens vem yayas är? Och om den personen gjort semmel popcake så är den ju inte ensam isåfall. Jag har gjort mini semlor sen flera år tillbaka och fick förra året se några inspirations bilder där man bla satte det på pinne och kalla det för semmel popcake, något jag la på minne och också ville testa detta året. Mer avancerat än så behöver det inte vara.
Ja precis min stil är shopping framförallt barnkläder då det är ett intresse, lixom även att tipsa om bra rabattkoder då jag själv i princip bara handlar när det är rea och rabatter, så då tycker jag det är kul att tipsa vidare om det. Och att inte alla gillar samma inredning är ju ganska självklart, hade ju vara förbaskat tråkigt om alla gillade exakt samma och samma gäller mina läppar. Alla gillar inte samma där heller, jag tycker mina läppar är mycket finare nu än innan jag gjorde filers i dom och det är ju för min skull jag gjort det och ingen annan!

Men om du nu stör dig så himla mycket på min blogg, du vet det är ingen som tvingar dig att klicka in här.
Erina Tomasson

Upp