Semmel popcake

 
Fetisdagen idag och jag passa på att överraska barnen med mini mini semlor dagen till ära. Detta utvecklade sig sedan och blev både semmel popcake och en liten semmelwraps, men kul att göra något nytt och semlorna blev iallafall uppskattade av pappa T här hemma. Barnen däremot... nej jag får nog ta och inse att dom inte tycker om semlor.

Idag testa jag och baka efter ett helt nytt recept jag hitta på nätet som jag inte testat tidigare och wow vad goda dom blev. Jag kan på riktigt säga att dom till och med blev godare än semlor man köper på konditori, så detta receptet ska jag spara och baka efter hedan efter också. Och är någon sugen på receptet som kommer det här: 

Recept för 10st normalstora semlor (den storlek jag gjorde blev det ca 40st)

25g jäst
100g smör
2,5dl mjölk
8dl mjöl
1dl socker
1 ägg
2krm salt
2krm hjortronsalt
1/2msk hela kardemummakärnor

Övrigt: 

1 ägg (pensling)
Grädde
Mandelmassa
Floursocker

GÖR SÅHÄR: Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk i kastrullen när smöret smält. Tillsätt lite av smör/mjölk vättskan över jästen och rör om tills den löst sig. Häll i resten av smör/mjölk vättskan i bunken med jästen och tillsätt alla resterande ingredienser i bunken (spara lite mjöl till utbakning, ca 0,5dl). Knåda ihop degen för hand eller med bakmaskin och låt den jäsa ca 30min.

Sätt ugnen på 200grader. Ta upp degen och knåda den lite och sen är det dags att göra runda fina bollar. Receptet är för ca 10st normal stora semlor men önskar man göra små som jag gjort så gjorde jag varje liten boll på ca 20-22g. Sen är det bara att lägga bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låta den jäsa ännu en gång i ca 10min.

Pensla bullarna med ägg och sätt In i ugnen i ca 8-10 minuter. Ta mandelmassan och tillsätt lite lite mjölk för att få den smidig. Skär av ett lock på varje bulle och ta sedan ett lager mandelmassa, jag gröper ur lite från botten på bullen där jag fyller med mandelmassan. Sen är det bara att spritsa med grädde och sätta på locket igen och sedan dekorera med floursocker ovanpå.


 
 

-byErina, Jag bakar, Recept | | 3 kommentarer |
Upp